måndag 28 februari 2011

Min samling koppar

Mitt senaste tillskott i samlingen är denna romantiskt rosiga kopp av okänt ursprung. Porslinet är så vackert skirt att dekoren skiner igenom från insidan, och passar fint för ett starkt kokkaffe. Inköpet gjordes på Returbutiken i Umeå för 8 riksdaler

söndag 27 februari 2011

Min samling koppar

När jag såg Kurbits första gången föll jag pladask, då den nya serien kom från Rörstrand. Dekoren är fantasifull men stilren och är inget typiskt modernt. Så trots att det är en nytillverkad servis samlar jag inte bara koppar, utan alla delar för att njuta av att äta på riktigt fint porslin även under vardagarna. Koppen är en favorit att välja till förmiddagsteet!


Trött & gla, kexchokla

Är nu hemma efter årets upplaga av Umefolk som levererade allt mellan Kiruna och Mexico, hambo och popcorn. Vi riktigt sög musten och varenda svettdroppe ur kroppen med att avsluta folkfesten med högljudd dans till Balkanband!

lördag 26 februari 2011

Min samling koppar

Låt min presentera Fasan från Old Gustavsberg. Så stilfull!
Jag köpte två koppar och ett fat på en loppis, och det var nästan pinsamt att bara betala 5 kronor för rubbet

Här hemma

Då har det blivit dags att visa upp några vyer från mitt sovrum







Det fina örngottet har jag fått av min vän Sara. Det är sytt som en liten väska, och rymmer under dagtid min pyjamas

fredag 25 februari 2011

Fredagsmys



Nu är det dags för fredagsmyyys! Och då tycker jag att man kan servera sina chips i en riktigt söt skål

Min samling koppar


Min första egna kopp köpte jag för tre kronor på Second hand i Edsbyn, och under de år som gått har min samling växt till sig ordentligt. Rosigt, färgglatt, gammalt, nytt, skirt, robust, stilrent, färgglatt, guldkant, svenskt, import, smått och stort är alla välkomna. En kaffekopp piggar alltid upp!
Jag tänkte visa er koppar ur min samling några inlägg framöver

Först ut är denna pigga kopp i Polskt porslin, som andas bästa 60-tal.

torsdag 24 februari 2011

I solens marinad


Dagar som denna är så härliga, då solen så här på vårvintern höjer sig över husen och solstrålarna letar sig in genom fönstren och kastar sitt sken över saker och ting, maten och disken. Allt blir så mycket lättare och gladare, godare och finare med ett stänk av solglitter




Att samla


Hitta något på loppis, några fler på Second hand, ett på vinden och något i gåva. Att inte få allt på en gång, utan långsamt se sin samling växa. Det är det som är charmen med att samla på något, spänningen i att rota i lådor på loppis och ihärdigt leta längst in på hyllor och i vrår.
En av mina samlingar är mina dricksglas. Inga märkvärdiga, men charmiga vardagsglas. Några i bra skick, andra har blivit märkta av vardagens användande. Under flera år har jag då och då fått fylla på min samling med något glas från landets alla hörn och olika loppisar och affärer.


Fler inlägg om samlingar är att vänta...

onsdag 23 februari 2011

Här hemma


Nu har gardinerna till köket blivit sydda och kommit upp! Det är så fint när vårsolen får skina in genom det ljusa tyget och bilda skuggor på väggen

Långfrukost

Jag blir så bortskämd! Nu har jag "helg", skolan har lämnat mig vind för våg att på egen hand utforska inkluderingstanken i litteraturen. Detta betyder långa sköna frukostar med mycket te framför På spåret. (jag måste även påpeka att jag och Carro skulle rocka som lag i programmet, så bra som vi gissar)

Utsikt man inte kan klaga på

tisdag 22 februari 2011

Nytt


Carros underbart söta äggkoppar från Greengate. Så fina, så fina

måndag 21 februari 2011

Frukost

Som det verkar har jag inte mycket annat för mig än att visa er vad jag äter till frukost, idag på den bruna skalan i spräckligt porslin och avnjuts till ett avsnitt av På spåret.
Ägget är stekt i ett litet hjärtformat stekjärn, så sött så


söndag 20 februari 2011

Semelpremiär!

Idag var det dags för den stora premiären av semlor! Vi knådade och rullade och vispade och smaskade för att få avnjuta dessa underbart söta och gräddiga kardemummaosande skapelser! Utslagna tillbringade vi sedan liggandes på parkettgolvet med härligt tjejsnack


Medan bullarna jäste passade vi på att dingla med benen från köksbänken i våra fina förkläden


Carro passade på att plugga

Äntligen färdiggräddade bullar, redo att fyllas


Förutom den sedvanliga mandelmassefyllningen gjordes en förnyad variant med chokladmarmelad - en hit

Den slutliga belöningen efter några timmars väntan!

torsdag 17 februari 2011

Trött!

Det var längesen jag var så här trött! Idag har jag haft föreläsningar hela dagen och avslutade med att skriva en tenta vid fyra. Nu har jag vilat mig i soffan, tillsammans med popcorn och Vänner. Nu på schemat står Antikrundan och kanske lite upphängning av krokar på toaletten!

onsdag 16 februari 2011

Umefolk

Nästa helg går årets folkmusikfestival Umefolk av stapeln. Befinner du dig i Umeå - kom dit!
Jag har det hedersamma jobbet med att få scenerna att se så tjusiga ut som det bara är möjligt, här ska pyntas till tusen!

Istället för

Istället för en bokhylla har vi ett bokbord

Istället för att gömma undan fint presentpapper har vi det framme

tisdag 15 februari 2011

I fönstret

Idag har det varit riktigt kallt, -26 grader då jag stack mina fötter utanför täcket i morse. Huvudet värkte då jag cyklade de få minutrarna till skolan, kinderna blev rosigt röda så det bet i dem och håret fick kritvita strimmor. Desto vackrare är det att sitta inne vid köksbordet och se ut över det kristallöverströdda landskapet.
Flaskorna som står och pryder fönsterbrädan är ett sommarloppisfynd från en av alla loppisar som kantar väg 50 i Hälsingland. 50 kr för både flaskor och flaskställ, och vilken fröjd för ögat!

Kaffe - tentapluggarens räddning och ljusglimt

måndag 14 februari 2011

I det blå


Inköpt


Två av helgens inköp. En saftkanna med söta körsbär som får tjäna som tulpanvas och ljuskoppar till ljusstakar

fredag 11 februari 2011

Detaljer

Jag visar mest detaljer från mitt hem nuförtiden, och än en gång ska vi gå nära och se vad som finns att upptäcka!






Det är ju så roligt att gå omkring och se på alla detaljer, från olika håll och i olika ljus. Jag gillar gamla saker, och älskar att den här lägenheten har så många fina detaljer kvar från 50-talet då den byggdes. Fler detaljstudier är att vänta!