Den här månaden är utmaningen på Söta saker - höst. Höst, tänkte jag, hm... Inte riktigt lätt. Jag tänker bruna knastrande löv, rotfrukter, äpplen och kanel, mysa med en tekopp under en filt. Med anledning av detta, och att vi köpte flera kilo bananer för 9,90 som börjat bli bruna, smällde jag ihop en banan- och chokladkaka.
Banankaka med choklad och kanel
75 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad
1 tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
Smält fettet i en kastrull. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker och kanel. Dela äggen och blanda gulorna i smeten. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll i smord form. Grädda i 30-40 minuter i 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar