Det må låta konstigt, men julkolan blir supergod med messmör i. Fjällbrynt ska det vara, och det ger en inte så skarp messmörssmak men ändå en lite annan smakdimension. Detta måste alltså testlagas gott folk! Receptet finns längre ner i inlägget.
Jag paketerade mina kolor i papper och la i en burk tillsammans med kola från ett annat kok. Detta år lär gå till historien som året då fröken Embretsén kokade kola till leda
Kola med messmör
Blanda 1 1/2 msk smör, 1 dl grädde, 1 1/2 dl ljus sirap, 1 dl strösocker och 1 dl fjällbrynt messmör i en kastrull. Koka kolan tills den klarar kulprovet och häll upp i knäckformar eller på bakplåtspapper till att svalna.
(Receptet kommer från Matmammans blogg)
Jag ska också dela med mig av mina erfarenheter kring kokeriet av kolan, och det är att den lätt bränns fast i kastrullen. Var därför noga med att röra och hålla koll på kolan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar