Det råder nära på hysteri kring dessa små makroner, de har tagit bloggarna med storm och dyker upp på allt fler caféer och butiker. Jag bestämde mig för att detta kunde bli ett av sommarens projekt, och igår tog jag sats och bakade de första plåtarna makroner i mitt liv
Visst var det lite pillrigt, men inte svårt. Det fick bli söta rosa små makaroner med en smörkräm med sylt av blandad kompott; jordgubbssylt, svartvinbärssylt och krusbärsmarmelad. Receptet jag följde finns hos Söta saker, som har en mycket detaljerad och bra beskrivning hur man går tillväga. Mitt eget mandelmjöl gjorde jag också, och jag använde mig av min blender för att mala mjölet som jag sedan siktade för att få det så fint det gick
Mängden kräm att ha mellan var dock lite nätt tilltaget i receptet, så i frysen ligger det ofyllda kakor och på en hylla i köket står en burk, de är ju så goda att äta även utan krämen
De är så söta så att man bara vill äta upp dom. Och tänk det får man också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar