onsdag 13 januari 2010

Det finns ingen natt som inte följs av en morgondag

Det är så sant! Den eländiga rapporten som framkallat ångest mitt i all min julefrid är inlämnad för sista gången, med överraskande bra reaktioner. Just nu kan ingen vara gladare än jag. Ute är det alldeles lagom kallt, gnistrande snö, stjärnor som lyckas leta sig igenom gatlysen och på dagen en sol som strålar och ger hopp om en kommande vår. Den här våren kommer att bli något alldeles extra, det har jag bestämt. Alla eventuella överraskningar ska vara av positiv art. Det kommer bli grymt!

Vi har startat ett surdegs-race här hemma. Målet är att en surdeg alltid ska vara på g, och hittills har den resulterat i två underbara bröd. Ett bröd är en efterapning av Gateau´s absolut godaste, med aprikoser, russin och hasselnötter. Mitt egetbakade blev inte lika gott som originalet, men ha tålamod. Mina kunskaper i surdegsbakning kommer göra att mitt fruktbröd till slut slår alla med häpnad!

söndag 10 januari 2010

2010

God fortsättning på det nya fräscha året 2010! Hoppas ni hade trevliga helger! Jag hade det gott i familjens och vänners sällskap med fika, mat och trevligt umgänge.


Många nyårslöften väntar nu på att brytas, och eftersom löften som sagt bara brukar brytas vill jag inte ge något. Däremot ska jag sträva efter att baka så mycket som möjligt utan att gå upp något i vikt :) Vi hoppas på den! En av de bloggar jag följer är http://sotasaker.wordpress.com/ där massor av smarriga, söta recept dyker upp varje dag. Just nu filar jag på vad jag ska göra för bidrag till bakutmaningen. Ett recept ska snickras ihop på temat "polkagris"...