söndag 22 november 2009

Lazy sundayafternoon

Den här söndagen är som söndagar ska vara, lazy! Att vakna utvilad, cykla till kyrkan medan solen letar sig över Umeås hustak och frosten frasar i cykeldäcken. Sen sitta vid kyrkfikat utan att ha bråttom hem. Idag kom jag sedan hem till en nystädad lägenhet, har ätit från gårdagens fantastiska rester, tagit upp julsaker från förrådet, virkat i skenet från levande ljus med behaglig musik strömmande ur högtalarna. Jag har även kokat glögg på körsbär, med lyckat resultat. Allt med en söndagsfrid i hjärtat, ett lugn som bara kan infinna sig på veckans vilodag, en dag då man gör det man vill och som är mysigt och avkopplande! Jag passar på att njuta, man vet aldrig när nästa dag av detta slag kommer.


Gårdagens stora glädjeämne var att solen till sist lyckats jaga bort alla dystra moln och ge oss bleka Umebor som övergett tanken på att få se den sol som bara gör sig påmind genom dagsljus drygt 4 timmar om dagen, stålar av värme mot våra kinder. En promenad runt Nydalasjön i två timmar var väl behövd, och gav hopp om att överleva dessa mörka månader. Annars kan man komma väldigt långt med storpack av värmeljus och varma vänner!


"Nörd, nästan störd" är ett uttryck som ofta kan användas med syfte på oss Hushållslärare. Ett exempel är när ett exemplar av nyaste upplagan av Vår kokbok kommer i våra händer och upprymda glädjerop hörs från både studenter och lärare, och ha-begäret gör att våra händer greppar allt hårdare om denna fantastiska bok. Detta resulterar i att universitetets mat-nördar nedtecknar denna titel överst på årets önskelistor. Så också jag!


Inga kommentarer: