söndag 11 april 2010

Marmelad


Jag har kokat mycket marmelad de sista veckorna. En förklaring är att jag på skolan, där jag läser en kurs i matlagningskemi, har haft en uppgift gällande att laborera på marmelader. Med nyförvärvda kunskaper i marmeladkokningskonsten blev inspirationen stor att fortsätta utforska området. Det är ju så, att om man känner till reaktionerna som gör att maten blir som den blir vet man också bättre hur man ska gå tillväga. Vet man vad som händer har man bra förutsättningar att få bra resultat. Därför ska ni inom en snar framtid få ta del av Elisabeths marmeladskola! Ni vet att jag gärna delar med mig av den kunskap jag förvärvar genom mina kurser. Än finns det kanske människor som inte än har tröttnat på mina redogörelser! Så, marmeladskolan är mitt nästa projekt, men jag ska åstadkomma lite trevliga bilder också. Så länge får ni hålla tillgodo med ett mindre bra marmeladkort..


2 kommentarer:

Mrs. Larsson sa...

juggen juggen juggen! Har jag varit in här förut? jag kan inte minnas det.. så det var ju tur att du lämnade ett fotspår i min blogg så jag hittade hit! :) Hur har du det? Ska bli kul att få se dig om en månad! :D Stor kram

Fröken Embretsén sa...

Härligt att du hittade hit! Nu är vi blogg-kompanjoner :P Jag kom på en mycket bra sak till om ditt bröllop, ni har med säkerhet väldigt mycket mer vår än vi här uppe i norr! :) Kram