fredag 14 januari 2011

Tenta idag

Om en stund ska jag svinga mig på cykeln mot IKSU, inte för att träna utan för att skriva en tenta. Det sista för den här terminen. Jag har inte haft tid till att riktigt få tentaångest, men å andra sidan är den (tentan) inte så stor och betydelsefull, som vår lärare sa :) Nu sätts våra verkliga kunskaper på prov, vad har vi egentligen tagit till oss av det vår lärare så ivrigt delat med sig av under dessa veckor? Vad kan vi egentligen om det stora, outgrundliga ämnet statistik?
Den här helgen blir en sådan fridfull helg som faller mellan två kurser, en helg där inga universitetets bördor vilar på våra bräckliga axlar. Inget behöver prioriteras, inget behöver uppta ens tankeverksamhet om vad man borde och kan göra för att söka förbättra de arma studieresultaten. Helt enkelt bara vila och njuta av studiernas tystnad... Ett andningshål för att kunna kavla upp ärmarna och med nya krafter ta tag i ännu en termin.!
(Dagens text läses med fördel lite glättigt, med ett stänk av ironi, inspirerat av berättarrösten ur "Tjuren Ferdinand")

Inga kommentarer: