Recept bullar med bakpulver
75 g smör
2,5 dl mjölk
1 krm salt
2 tsk kardemumma
1/2 dl socker
3,5 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt mjölkblandningen och knåda ihop till en smidig deg. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Fyllningen kan bestå av exempelvis kanel socker och smör, eller smör och vaniljsocker. Ett tips är att röra ihop fyllningen innan man breder ut den på degen! Rulla sen ihop degen till en rulle och skär skivor, ca 1 1/2 cm tjocka, och lägg i formar. Pensla med ägg och dekorera med pärlsocker, strössel eller annat skoj.
Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.
3 kommentarer:
Måste få bekänna att dina bullar ser goda ut...:)
Inte alls bra...Smakar ju scones...Vänta mig nybakta goda bullar, inte bröd
Nej den "riktiga" smaken och konsistensen av nybakta bullar går bara få av deg med jäst. Men har man bråttom är det ett fullgott alternativ tycker jag :) Tar man lite extra kardemumma kommer man mer ifrån sconessmaken också
Skicka en kommentar