tisdag 5 oktober 2010

Bullar med bakpulver

Recept bullar med bakpulver

75 g smör
2,5 dl mjölk
1 krm salt
2 tsk kardemumma
1/2 dl socker
3,5 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl

Smält smöret och häll i mjölken. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt mjölkblandningen och knåda ihop till en smidig deg. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Fyllningen kan bestå av exempelvis kanel socker och smör, eller smör och vaniljsocker. Ett tips är att röra ihop fyllningen innan man breder ut den på degen! Rulla sen ihop degen till en rulle och skär skivor, ca 1 1/2 cm tjocka, och lägg i formar. Pensla med ägg och dekorera med pärlsocker, strössel eller annat skoj.
Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter.


Som fyllning i mina bullar använde jag även chokladmarmeladen ur Söta saker. Den var ljuvligt farligt god!

3 kommentarer:

Krister sa...

Måste få bekänna att dina bullar ser goda ut...:)

Anonym sa...

Inte alls bra...Smakar ju scones...Vänta mig nybakta goda bullar, inte bröd

Fröken Embretsén sa...

Nej den "riktiga" smaken och konsistensen av nybakta bullar går bara få av deg med jäst. Men har man bråttom är det ett fullgott alternativ tycker jag :) Tar man lite extra kardemumma kommer man mer ifrån sconessmaken också