lördag 18 september 2010

Lätt som en plätt

Smulpaj måste vara det enklaste att göra i bakväg, och ändå kan man köpa färdiggjord att bara grädda själv! Såhär på hösten anser jag att högtiden för paj infaller. Lägg bara vilka bär eller frukter du har plockat eller har i frysen i en form, sockra eventuellt över bären och strö över degsmulor. Skjuts in i ugnen på sisådär 200 grader tills den får färg, och avnjut sedan med vaniljvisp eller min favorit, vaniljglass!
Mina smulor gör jag med farinsocker, strösocker, vaniljsocker, smör, kokosflingor och havregryn. 50 g smör, ca 1 dl socker och sedan kokos och havregryn tills du får smulor. Lätt som en plätt!
Häromdagen bestod eftermiddagsfikat i kollektivet av paj med rabarber och mörk choklad. Formen är ett från sommaren loppisfynd.

Inga kommentarer: